duminică, 5 iunie 2011

Soneria care păcăleşte hoţii.

Un şcolar britanic de 13 ani este pe cale de a câştiga 250.000 de lire sterline pentru inventarea unei sonerii speciale care păcăleşte hoţii, făcându-i pe aceştia să creadă că este cineva acasă, într-o proprietate goală.


Smart Bell, soneria proiectată de Laurence Tura, intră în legătură telefonică, prin calculator, cu proprietarul, când acesta nu este acasă, permiţându-i să vorbească cu cine se află în faţa uşii ca şi când ar fi dincolo de uşă, potrivit Daily Mail online.


Dispozitivul produce chiar şi o anumită cantitate de zgomot de fond, pentru a da impresia oaspeţilor neaşteptaţi că vorbesc cu cineva din interior printr-un sistem interfon.


Invenţia, care utilizează o cartelă SIM, folosită şi în tehnologia telefoanelor mobile, ar permite, de asemenea, proprietarilor să dea instrucţiuni şoferilor care efectuează livrări la ei acasă.


Laurence Tura a vândut deja 20.000 de unităţi gigantului în telecomunicaţii Commtel Innovate şi finalizează o afacere cu o a doua companie pentru încă 25.000 de unităţi.



Atunci când acordul va fi semnat, băiatul va fi mai bogat cu 250.000 de lire sterline (280.634 euro).


Adolescentul a declarat că la început a conceput ideea deoarece mama sa se săturase de drumurile la poştă pentru a ridica coletele care soseau când nu era nimeni acasă. "Când am început să dezvolt Smart Bell, am realizat însă că ar putea fi foarte util pentru descurajarea hoţilor", a delcarat tânărul.


"Cei mai mulţi hoţi întâi sună la uşă pentru a verifica dacă este cineva acasă, dar Smart Bell este modalitatea perfectă pentru a contracara acest lucru. Dacă sunteţi plecaţi şi un hoţ vine la uşă şi sună, după zece secunde soneria se va cupla la telefonul mobil şi veţi fi în stare să intraţi în legătură directă cu cel din faţa uşii", explică tânărul Laurence.


"Există chiar şi un oarecare zgomot de fond, pentru a suna ca un interfon, iar hoţul nu îşi va da seama că de fapt nu e nimeni în interiorul casei", a adăugat adolescentul.


Laurence a avut ideea pentru Smart Bell la un concurs şcolar de invenţii, cu care a câştigat o bursă de participare la Trinity School din Croydon, din sudul Londrei, însă nu a putut intra în competiţie deoarece nu avea un prototip.


Cu ajutorul părinţilor, Laurence a reuşit în cele din urmă să realizeze după planurile sale un prototip real.


La mai puţin de 12 luni de la realizarea prototipului, compania Commtel Innovate se pregăteşte de lansarea produsului Smart Bell care va costa 40 de lire sterline (45 de euro).
Sursa:Mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu